tisdag 3 mars 2009

Blir jag någonsin en "Frilufsfrämjare" igen?

Helgen i Stockholm bjöd på strålande vinterväder och då måste vi ju som en ansvarig småbarnsfamilj åka ut i naturen, eller?

Själv är jag uppvuxen med en pappa som tvingade ut oss så fort solen lyste eftersom det var oacceptabelt att vara inomhus då och givetvis så var hela familjen aktiva i Frilufsfrämjandet, vilket innebar att jag och min bror tvingades att ta "Snöstjärnan" varje söndag (kändes det som). "Snöstjärnan" är längdskidornas "Simborgarmärket" för er som aldrig har hört talas om detta fenomen.

Jag hatar att åka längdskidor. Om det beror på "Snöstjärnan" eller inte vet jag inte.

Hur ska jag nu som småbarnsmamma ställa mig till detta? Själv gillar jag ju naturupplevelser som innefattar lite glamor. Kan verkligen tänka mig en vecka i Alperna, eller en helg på hotell i Åre eller varför inte 4 veckor dykning i Thailand. Måste jag bli en Frilufsfrämjare igen eller räcker naturupplevelserna ovan? Ja det är en intressant fråga som jag får fundera på=)

Tacksam för tips=)

Som balans till lördagens naturaktivitet så bjöd jag min 3-åring på en heldagsshopping på stan på söndagen och med lite muta iform av fika och leksak så var denna utflykt riktigt framgångsrik.

Ha en skön dag.

1 kommentar:

Eva Sara Tottmar sa...

Hej, Johanna tipsade mig om din sajt så nu har du en läsare till! :)

Varför inte köra en kombo? Glammigaste snyggaste citymamman som DESSUTOM minsann kan göra upp en lägereld (i sina snygga Hundterstövlar).

Jag tycker om båda världarna och tänkte väl försöka ge lite av båda till Jakob. Det är nog mest tiden som inte räcker till. För lika väl som jag vill ha den där härliga dagen vid stranden med hög, blå himmel och strålande sol, med apelsiner och varm choklad - så vill jag också hinna spana in det senaste i affärerna och hinna sitta och fika och spana och läsa glossiga magasin.

För två garderober kan man ju alltid ha - eller hur? ;) En för jobb och city och en mer cosy för helgliv och lantliv. Där kan man frossa loss i Odd Mollykoftor, angorasockor och hemstickade sjalar.

En tanke bara...

Vi ses snart. Men till Beyonce kör vi nog citylooken. :)
Kram
Eva Sara